Studie­retninger

Her kan du læse mere om de studieretninger, du kan vælge. Vi har også én til dig.

Find din studieretning

Din studieretning består af 2-3 fag, hvoraf du som hovedregel har de to vigtigste på A-niveau. I studieretninger får du stadig en række fælles almene fag, men du har også mulighed for at fordybe dig i noget af det, du interesserer dig mest for.

Du kan læse meget mere om vores studieretninger her.

Måske er det svært at vælge? Så tag en snak med os. Vi kan hjælpe med dine overvejelser – og husk, at tvivlen jo netop handler om, at der er flere studieretninger, som er spændende.

Du skal først vælge din studieretning omkring efterårsferien.

Hvad kan jeg bruge min stx til?

Tjek Uddannelsesguiden for at finde ud af, hvilke fag du skal have for at komme ind på de videregående uddannelser. Sideløbende med din studieretning skal du også have typisk 2-3 valgfag samt et 2. fremmedsprog og et kunstnerisk fag. Dem skal du huske at krydse af i guiden. Ellers får du ikke et fyldestgørende resultat.

Fagene

Din studieretning begynder først efter et grundforløb på tre måneder. Inden du begynder på grundforløbet, skal du have valgt et 2. fremmedsprog og et kunstnerisk fag. Du vælger fagene sammen med din ansøgning. Du kan læse om fagene her:

Derudover vil du få en række fællesfag – dansk, historie, idræt og lignende – samt en række valgfag. Dem kan du læse om her.

To fag på tværs

I grundforløbet skal du have to tværfaglige forløb:

Naturvidenskabeligt grundforløb giver dig forståelse af naturvidenskabelig tankegang. Du styrker din naturvidenskabelige viden og evne til at forholde dig til naturvidenskabelige problemstillinger.

Almen sprogforståelse er et samspil mellem sprogfag. Du lærer at analysere forskellige former for tekster og bruge de rigtige begreber til at beskrive dine iagttagelser med.

Om skolen

På Egaa Gymnasium skaber du dig selv og din fremtid - Sammen med andre. Vi er et trygt gymnasium. Trygt fordi her er plads. Plads til vilde idéer. Til udfordringer. Til at dyrke din niche. Og allervigtigst: Plads til bare at være dig.

Kontakt

Vil du vide mere om os? Så send os en mail – så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Egaa Gymnasium
Mejlbyvej 4
8250 Egå
Tlf: 89124262
mail@egaa-gym.dk