Talent

Her kan du få lov at dyrke det, du er særligt god til. Vi hjælper med at udvikle dit talent – i sport, science, tegning eller musik.

Dyrk dit talent

Når der er noget, du særligt gerne vil dykke ned i, hjælper vi dig med at dyrke dit talent.
Du kan fx være med i konkurrencer og talentaktiviteter inden for musik, science, kunst og matematik.

Talentudvikling Vores talentudvikling er en individuel ordning, hvor vi støtter udviklingen af dit talent. Også via vores netværk på det sociale område støtter vi dig, der har lyst til at arbejde med udvikling af dit særlige talent.

Hvem har særligt talent? Det er en individuel vurdering, men det kan være elever, som:

  • skolen har indstillet til Akademiet for Talentfulde Unge
  • har klaret sig så godt i en konkurrence (fx Science Cup, Samfundsfags Cup, Georg Mohr, Unge Forskere), at de går videre til finalen på landsplan
  • er optaget på MGK
  • er optaget på Filurens talentlinje
  • har en Team Danmark godkendelse eller et tilsvarende sportsligt niveau.

Som talentelev får du fri til at deltage i særlige talentarrangementer, forestillinger, koncerter, landsfinaler, danmarksmesterskaber, internationale stævner og lign.
Hvis du får for højt fravær og problemer med at følge med i enkelte fag, kan du få særlig undervisning. Du kan desuden få udsættelse af afleveringsopgaver, hvis du har brug for det i forbindelse med talentaktiviteter. Du skal godkendes som talentelev af rektor.

TEAM DANMARK-elev

Du kan blive Team Danmark elev, hvis du har en sportslig godkendelse fra Team Danmark. Du kan vælge mellem 3- og 4-årige forløb.

Du bliver en del af en gruppe af Team Danmark-elever i forskellige klasser på forskellige studieretninger – og altså ikke i specielle Team Danmark-klasser.
Du kan altså vælge frit mellem studieretningerne. Og selvom du ikke får formiddage fri til træning, kan du tilrettelægge din tid, så du kan dyrke din idræt på højeste niveau. Vi laver individuelle aftaler undervejs, så du får et godt og struktureret forløb.

Vi har mange forskellige sportsgrene repræsenteret – bl.a. sejlads, håndbold, fægtning, tennis, håndbold, gymnastik, orienteringsløb og svømning.